Menu

Referenties

Bob

Inmiddels al weer enige tijd geleden zag ik het allemaal helemaal niet meer zitten. De diagnose... burnout. Tja, achteraf gezien is het best logisch dat dit te gebeuren stond nadat ik jaren veel te veel dingen op mijn bordje had en mee aan de slag ging. Toen er door allerlei omstandigheden thuis nog meer dingen bijkwamen was de maat vol en uiteindelijk liep de emmer over maar duurde het nog lang voordat ik er aan toe wilde geven. 

Ik kreeg van vanalles last. Concentratie problemen, slecht kunnen onthouden (overal lijstjes voor nodig anders vergat ik zelfs de meest simpele dingen), angst- en paniek aanvallen over hoe het nu en in de toekomst nu verder moet, erg emotioneel, onrust in mijn hoofd, futloos waardoor ik nergens zin in had, niks meer leuk vinden, zeer weinig zelfvertrouwen en allerlei lichamelijke klachten. Ik was mezelf helemaal verloren!

Een hele lijst. In eerste instantie met alleen een psycholoog aan de slag gegaan. Dit gaf wel een beetje rust maar echt opschieten deed het niet. Per toeval kwam ik toen in aanraking met Neurofeedback via Martin. Na eerst eens uitgebreid te hebben gepraat over wat het eigenlijk inhoud, mijn vragen beantwoord waren en ik geverifieerd had dat mijn psycholoog er geen problemen mee zou hebben dat ik dit ging doen zijn we aan de slag gegaan. Vooraf stond ik er nog enigszins sceptisch tegenover. Want, wat kan dit nou met me doen? Beetje muziek luisteren (film kan ook) voor zo'n 33 minuten waarbij de geluidskwaliteit te wensen overlaat omdat de muziek veelvuldig kortstondig onderbroken wordt door de Neurofeedback die reageert op mijn hersenactiviteiten. Maar ach, baat het niet dan schaad het ook niet was mijn gedachte.

 Na de eerste keer had ik echter al het idee dat er iets geks gebeurd was. Ik had ineens weer fut en voelde ik dat ik weer wat dingen op kon pakken. Sterker nog, ik ging dezelfde dag ineens een aantal zaken waar ik mee zat op papier zetten en inventariseren welke punten ik van mezelf zou willen aanpakken. Na verloop van tijd nam de onrust weer toe en bij de volgende sessie ben ik gedurende de training in slaap gevallen. Sindsdien gebeurt dit bij mij nagenoeg altijd. Er tegen vechten lukt me zelfs niet. Naar ik heb begrepen is dat ook geen enkel probleem en zou het zelfs beter zijn als dit gebeurd. Na elke sessie heb ik het idee dat ik weer lucht heb, meer in balans ben en dat ik weer in staat ben om zaken aan te pakken. In de afgelopen periode heb ik dan ook regelmatig zoiets van "ik ben weer toe aan een Neurofeedback sessie".

 Inmiddels ben ik dan ook tot de conclusie gekomen dat het bij mij in ieder geval erg goed werkt. De Neurofeedback in combinatie met de sessies bij de psycholoog stelt me nu in staat om weer te re-integreren op mijn werk. Veel van mijn klachten zijn nu weg of heb ik beduidend minder last van. Ik ben er nog niet maar voel gewoon dat ik op de goede weg ben. Nu nog de laatste zaken wegwerken en ervoor waken dat ik niet terugval in oude gewoontes. Ik heb er het volle vertrouwen in dat ik dit met de ondersteuning van Neurofeedback en de psycholoog voor elkaar ga krijgen!

Terug naar referenties