Menu

Over ons

Missie: Het verbeteren van het welzijn van de mens.

De drijvende krachten achter PentaPro zijn:

Marleen van Schaik

Foto Marleen  Ik ben naast adviseur duurzame inzetbaarheid ook moeder van een groot gezin. Deze combinatie werkt voor mij; thuis ben ik mama en op mijn werk Marleen. Ik ben heel praktisch ingesteld en dat helpt bij een drukke werk/privé combinatie.

In mijn werk hou ik van aanpakken, maar wel ‘samen’. Om via harmonie resultaten te bereiken, is voor mij belangrijk. Dit doe ik onder andere door positieve kanten zoveel mogelijk te benaderen, zowel in groepsverband/projecten en als ook in een leidinggevende functie. Mijn werk staat in het kader van duurzame inzetbaarheid. Een mooi containerbegrip waar je alles onder kunt zetten om vitaal en met plezier aan het werk te zijn en te blijven.

Ik hou me aan de regels, maar zoek soms wel de randjes op. Het is leuk om met complexe zaken aan de slag te zijn en samen naar een oplossing te zoeken. Mijn voordeel is dat ik heel veel leuk vind om te doen, vandaar dat ik voor een brede opleiding als MBA heb gekozen. Dat was pittig naast mijn gezin en werk, maar ik heb het volbracht :-)

Verder geniet ik ervan als ik mensen in beweging kan zetten, zowel voor een organisatie of afdeling als voor zichzelf. Dat is duurzame inzetbaarheid. Velen van ons moeten, nee, MOGEN nog heel lang werken, en het is fijn als je dat vitaal en met plezier kunt doen (daar werk ik zelf ook iedere dag aan). Dit doe ik bijvoorbeeld door workshops te geven of projectgroepen te begeleiden. Ik help de projectgroep in een werkvorm om de juiste doelen te stellen en deze ook te behalen. Maar ik ga ze ook helpen om zelf aan het roer te gaan staan. En dat is  best eng. Door dit samen te doen, komt het altijd goed. Ik geef mensen graag de kans om een klein stapje uit hun ‘comfort zone’ te zetten. Dit is een mooi proces om samen op te trekken en resultaten neer te zetten.

Mijn motto is ‘praktisch denken en doen, met (com)passie voor de mens’!

In mijn vrije tijd sport ik graag, ga gezellig mee naar de honkbal- en softbalwedstrijden van de kinderen en ben ik vicevoorzitter van het VrouwenNetwerk Zoetermeer eo en lid van het RVOZ krachtteam leden.

Martin Winkel

Foto Martin   Als je mij 15 jaar geleden had gevraagd wat ik later wilde worden had ik het nog niet geweten. Leren in de schoolbanken was nou niet mijn sterkste kant, dus direct na het voortgezet onderwijs ben ik gaan werken. Mijn eerste baantjes waren voor een uitzendbureau. Vier jaar lang heb ik daar gewerkt. Het werk wat ik moest doen, maakte mij niet uit. Ik heb daar werkelijk van alles gedaan, werk is werk, dacht ik. Mijn enige doel was om binnen twee weken beter te zijn dan de beste medewerker die er rondliep. Ik hou van hard werken, wilde leren, heel veel leren, niet uit een boek maar door goed naar mensen te kijken. Zo heb ik zeg maar 13 ambachten zonder ongelukken doorgemaakt.

Daarna heb ik een aantal jaren als geluidstechnicus bij allerlei bandjes gewerkt. In 1994 ben ik freelancer geworden in audiovisuele techniek, zonder opleiding maar met veel werkervaring. Op een gegeven moment ben ik succesvol computertrainingen gaan geven omdat dit vanuit de markt gevraagd werd. Toen heb ik maar wel de diploma's gehaald. Na verloop van tijd merkte ik dat ik de techniek niet zo boeiend meer vond en dat ik meer en meer bezig was met het welzijn van de mens. Waarom snapt de een het sneller en beter dan de ander? En hoe kan ik beiden dan ondersteunen?

In die tijd was ik lid van de netwerkorganisatie BNI en zag de mogelijkheid om bedrijfsmatig een transformatie in te zetten van computertrainingen naar duurzame inzetbaarheid. Ik begon aan een psychologieopleiding en dat beviel zó goed dat ik veel meer opleidingen ben gaan volgen, waaronder de PNEI. Door die interesse in fysiologie en biochemie ging ik mogelijkheden zien om mijn eigen kinderen met leesproblemen te helpen beter te lezen. Naast hen ging ik ook vrienden en familie helpen, mijn richting was bepaald. Bijdragen aan het welzijn van de mens in algemeenheid is mijn doel geworden. Dit breng ik dagelijks in praktijk bij PentaPro.

Elke dag leer ik bij, door de mensen die ik spreek, door te verbinden, door te luisteren. Ik help graag mensen die mentaal of fysiek vastgelopen zijn de juiste keuzes te maken. Liever nog help ik mensen gezond te blijven door gezond te leven. Het zou toch mooi zijn om mensen te helpen om niet ziek te worden.

In mijn vrije tijd  ben ik lid van Lionsclub De Meerbloem in Zoetermeer en bestuurslid van stichting Beth-El. Mijn hobby is houtbewerken. Het is zo gaaf om van ruwe planken een mooi meubel te maken!
Ik sport graag en voor mijn ultieme ontspanning ga ik gaag naar de sauna. Oh ja, ik heb net ingeschreven voor een cursus gebarentaal. Over 10 weken zal ik meer dan 100 woorden in gebarentaal kunnen "zeggen". :-) Hoe gaaf is dat!

Zullen we vrijblijvend een afspraak maken?