Menu

Kwaliteit van leven

Minder zorgbehoefte

Meer genieten

dementie

Het ouder worden gaat vaak gepaard met een slechter geheugen en concentratieproblemen. Uit onderzoek is gebleken dat deze veranderingen en de daarmee gepaard gaande klachten voor een deel worden voorkomen door neurofeedback. Diverse studies hebben aangetoond dat veroudering van de hersenen samengaat met veranderende activiteit van de hersenen. Het blijkt dat oudere mensen informatie langzamer verwerken. Door neurofeedback leren de hersenen informatie sneller te verwerken.

Dementie, zoals de ziekte van Alzheimer, gaat gepaard met afwijkende activiteit van de hersenen. Een voorstadium van dementie kan goed met neurofeedback worden behandeld. Tekenen hiervan kunnen zijn.

  • Korte termijngeheugen wordt minder
  • Sociale contacten laten verwateren
  • Automatische handelingen gaan niet meer automatisch
  • Verminderde interesses
  • Symptomen van depressiviteit

Maar ook in een later stadium van dementie is neurofeedbacktraining een aanrader. De gevolgen van dementie, zoals geheugenverlies, depressiviteit en terugtrekken uit sociale activiteiten kunnen hierdoor verminderen. In vrijwel alle gevallen verbetert de kwaliteit van leven.

Dementie is niet tegen te gaan, maar we kunnen wel het proces vertragen.

Door het trainen van de hersenen met neurofeedback nemen de concentratie, het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid toe en daarmee de kwaliteit van leven.

Hierdoor kun je langer zelfstandig blijven en dus minder hulpbehoevend zijn.
Je komt positiever in het leven te staan en kunt langer en meer genieten van het leven.

Heb je iemand in je omgeving met dementie of herken je jezelf in de symptomen? Wil je het proces vertragen? Wil je een betere kwaliteit van leven?

Neem dan contact met ons op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Maak een afspraak