Menu

Functionele voeding

De overdrachtsstoffen tussen de zenuwcellen, de zogenaamde neurotransmitters, nemen een belangrijke plaats in bij de behandeling van klachten volgens de PNEI. PNEI staat voor Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie.  Met andere woorden, de relatie tussen psychologie, neurologie, endocrinologie en immunologie van ons lichaam. Er wordt gekeken naar de invloed van onze geest, zenuwstelsel, hormonen en afweersysteem op ons gedrag. Alles heeft immers verband met elkaar.

Deze wetenschap betrekt ook uw leefomgeving, voeding, gedachten en overtuigingen.

Alles in het lichaam draait om balans, zo ook met de neurotransmitters. Onbalans en tekorten geven een verandering in ons gedrag.

Voorbeelden van gedragsveranderingen

  • Je bent altijd stressbestendig geweest, vol zelfvertrouwen en prestatiedrang en nu merk je al een tijdje dat je vergeetachtig wordt, moeilijk op gang kunt komen en weinig initiatief toont. 
  • Je bent altijd creatief geweest, nieuwsgierig en innovatief en nu merk je dat je het moeilijk vindt om te leren, trager wordt en meer behoefte krijgt aan vet eten.
  • Je bent altijd evenwichtig geweest, betrouwbaar en gemoedelijk, nu merk je dat je onrust ervaart, hyperalert bent en darmproblemen krijgt.
  • Je bent altijd heel vindingrijk, optimistisch en flexibel geweest en nu merk je dat je gespannen, overbezorgd bent en slecht slaapt.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Je kunt gedrag beïnvloeden door de juiste voedingsmiddelen te nemen. Door inzicht te krijgen in verhouding van jouw neurotransmitters, adviseren wij je welke voedingsstoffen je helpen om terug te komen bij jezelf. Het proces wordt dan gestart om zelf de juiste neurotransmitters aan te maken. Met een neurotransmitterprofiel pak je de verandering bij de basis aan en leer je je lichaam om na verloop van tijd zonder extra’s optimaal te functioneren.

Neem contact op