Menu

Brainergy

Optimaal presteren kun je leren!

Brainergy zorgt voor een optimale wisselwerking tussen lichaam en geest. Met als resultaat alertheid, focus, intuïtie, creativiteit, leervermogen en probleemoplossend vermogen. Brainergy is een traject waarin je met dynamische neurofeedback en je neurotransmitterprofiel de balans herstelt in je lichaam. Op deze manier werk je tegelijkertijd op bewust en onbewust niveau. Hierdoor merk je snel resultaat en komt het beste uit jezelf naar boven.

Fitness voor het brein

Een belangrijk onderdeel van Brainergy is NeurOptimal Neurofeedback. Het is een effectieve training voor je hersenen om meer ruimte in je hoofd te krijgen en efficiënter met informatie om te gaan. Het is geschikt voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen. Ongeacht leeftijd, beroep of kennisniveau. 

Op onder andere de volgende punten kan Brainergy helpen: slecht slapen, stress, dyslexie, ADHD/ADD, leerproblemen, stemmingswisselingen, faalangst, vermoeidheid, concentratieproblemen, migraine, angst, depressie, burn-out, bore-out, posttraumatische stress, chronische pijn etc.

Tijdens de trainingen krijgt het centraal zenuwstelsel in je hoofd informatie over wat er op dat specifieke moment gebeurt. Er wordt als het ware een spiegel voor gehouden. Op het moment dat er onbalans optreedt, worden de hersenen door een korte onderbreking in het audio-video signaal hierop attent gemaakt. Het gevolg is dat de hersenen zich heroriënteren en na verloop van tijd flexibeler en veerkrachtiger functioneren. Deze methode zorgt ervoor dat de veranderprocessen op een doeltreffende en veilige manier verlopen. 

Het neurotransmitterprofiel, het tweede onderdeel van Brainergy laat zien waarom je doet wat je doet; je gedrag. Door je voedingstekorten aan te vullen ontstaat er ook hier balans.

Brainergy zorgt voor breinbalans

Neurofeedback werkt op:

Neurotransmitters werken op gedrag:

- onbewust niveau

- gaba: voor stabiliteit, evenwicht, structuur

- het ‘zijn’ en ‘willen’

- dopamine: voor energie, focus, concentratie

- drijfveren van binnenuit

- serotonine: voor flexibiliteit, realisme

- loslaten

- acetylcholine: voor intuïtie, snelheid van begrip

Neurofeedback én een neurotransmitterprofiel: een ijzersterke combinatie!

Kies voor het Brainergy traject voor langdurige en blijvende prestatieverbeteringen of voor een enkele training voor een ontspannen weldaad.

Wil je weten wat Brainergy voor jou kan betekenen? Geef je op voor een gratis Skype sessie van 20 minuten.

Ja, ik wil een afspraak maken.

 

Intake: Tijdens een intakegesprek maken we je doelen zo helder mogelijk. Waar wil je naartoe werken en wat wil je met Brainergy bereiken? 

Start Brainergy programma: Bij aanvang van het programma vul je een vragenlijst in waarmee we de voortgang kunnen monitoren. 

Brainergy: Elke week vindt er een neurofeedbacktraining plaats. Hiermee krijg je onbewust meer capaciteit en wordt je concentratievermogen verhoogd, dit om het veranderingsproces te ondersteunen.
Afhankelijk van de gekozen doelstelling krijgt je eventueel ondersteuning van een coach die je gedurende het gehele proces begeleidt om het gestelde einddoel te behalen.

Afbouw: Na ongeveer vier maanden wordt in overleg de intensiteit van de neurofeedback afgebouwd. 

Eindgesprek: Het programma sluiten we af met een eindgesprek om de resultaten te bespreken.

Wilt u meer weten over wat Brainergy voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.